FAQ

Op deze pagina hopen wij de meest voorkomende vragen alvast voor u te beantwoorden. Staat uw vraag en het bijpassende antwoord er niet tussen? stuur ons dan gerust een bericht via de contactpagina of stuur een email naar contact@3dme.nl.

Q: Met welke materialen kunnen jullie 3D-printen?
A: Voor FDM printing zijn de materialen beperkt tot een aantal kunststoffen waaronder ABS, ASA, PETG, PLA, TPU en PA12. Wat de specifieke eigenschappen zijn van deze materialen kun je zien op Deze pagina. De meeste materialen zijn beschikbaar in diverse kleuren. Voor prints die worden uitgevoerd middels DLP printing hebben wij 3 soorten resin; normaal, "tough" wat een iets hogere treksterkte heeft dan normaal en flexibel. De eerste twee zijn verkrijgbaar in wit, grijs, clear en zwart. De flexibele resin is alleen verkrijgbaar in het zwart.
Q: Waarop baseren jullie de prijzen voor het 3D printen?
A: Onze prijzen zijn gebaseerd op basis van de prijzen van het materiaal dat wij gebruiken, en de benodigde printuren voor uw opdracht. In deze uurprijs hebben wij ook diverse kosten doorgerekend zoals onderandere afschrijving van onze machines, het voorbereiden van uw opdracht, het onderhoud en de kosten van het electriciteit en of afvoeren van het afval.
Q: Ik wil graag een oplage van duizend producten laten produceren, is 3D printen een optie?
A: 3D printen is zeker een optie, het is alleen de vraag of dit dan ook de meest rendabele optie is. Bij dergelijke oplages is het misschien een beter plan om uw product te laten spuitgieten. Voor kleine oplages kan dit een hoge kostenpost zijn omdat het maken van mallen duur is. Maar bij grote oplages zijn deze mallen relatief gezien goedkoper dan de gemiddelde uurprijs voor 3D printen.
Q: Ik heb een idee voor een product, maar ik kan niet 3D tekenen.. Kunnen jullie me helpen?
A: Jazeker! Wij helpen u graag bij het uitwerken van uw idee.
Q: Kunnen jullie een product namaken als ik het naar jullie opstuur?
A: Ook dit is geen enkel probleem! Let er wel op dat sommige producten niet 100% geschikt zijn voor 3D printen. Het kan zijn dat wij dus kleine aanpassingen moeten doen. Wij zullen u hier altijd over informeren.
Q: Wat is het maximale formaat aan prints dat ik bij jullie kan laten maken?
A: Voor FDM printing is dat op dit moment 350x350x400mm, en voor SLA/DLP printing 120x68x155mm. Uiteraard kunnen wij grotere onderdelen ook printen als deze in delen mogen worden opgesplitst.
Q: Wat is de levertijd van mijn bestelling?
A: Wij streven naar een levertijd van 5 dagen. Maar afhankelijk van drukte, of de omvang van jouw of andere orders kan dit wel eens verschillen. Wij doen een indicatie van een levertijd als wij van u een bestelling krijgen.