Meer DLP mogelijkheden!

Laatst bijgewerkt op 22-06-2024

Bigger is better.

Tot voor kort moesten wij veel klanten helaas teleurstellen omdat het gewenste formaat  voor een resin print groter was dan het maximale wat wij konden printen. Deze limitatie met de huidige printers heeft er eigenlijk voor gezorgd dat wij tot het besluit kwamen dat er een nieuwe machine bij moest komen. And here we are. 

Wat voor moois hebben we aangeschaft?

We hebben twee machines tot ons arsenaal toegevoegd.
Éen Anycubic Photon Mono X


en een Anybubic Wash and Cure+

Specificaties

De Photon Mono X heeft een bouwvolume van 192mm x  120mm x 245mm. Dit is een flinke vooruitgang op het bouwvolume van de printers die we hiervoor al hadden. Daarnaast is deze printer een stuk sneller! Bij onze eerdere machines duurde het bij de meeste resins circa 8 seconde om een laagje van 50μm te laten curen. Deze machine doet datzelfde in slechts TWEE seconden. Deze machine kan dus letterlijk hetzelfde object vier keer zo snel 3D-printen als onze eerdere printers dat kunnen.

Wash and cure?

De Wash and cure is verder niet echt een super spannend apparaat. Door de mechaniek van resin printing komen de 3D-prints die met deze mechaniek gemaakt worden vanaf het printbed terwijl deze nog onder de onverharde resin zit. Dit "overtollige" materiaal wassen wij er af met deze machine. Vervolgens kunnen we dan de 3D-prints laten uitharden in UV licht, oftewel curen.

 

Wat gaan we hier mee doen?

Voorlopig gaan we vooral op zoek naar de limitaties van deze machine. We willen namelijk weten wat wel en wat niet kan met deze machine.
Mocht de machine echt goed bevallen, gaan wij waarschijnlijk onze eerdere resin printers vervangen voor ditzelfde model.